Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Сцена "От местопрестъплението" се разигра вчера в Смолян

Сцена "От местопрестъплението" се разигра вчера в Смолян

Публикувана на 18.04.2013 | 12:05
1455 прочитания


“От местопрестъплението” се разигра вчера следобед в Смолян. Разликата от популярния телевизионен сериал бе в това, че всички действия по разследването и разкриването на престъпленията се извършиха от ученици от 5 до 8 клас от ОУ „Стою Шишков” с. Търън, членове на Детска полицейска академия при ОД МВР - Смолян.

На площада в града бяха “извършени” две престъпления – кражба на авто сиди-плеър от лек автомобил и разпространение на наркотични вещества. Младите помощници на полицията извършиха оглед на местопроизшествията, намериха и иззеха веществени доказателства и следи, разпитаха свидетелите, станали очевидци на двете престъпни деяния и установиха и задържаха извършителите. Самите извършители бяха изправени пред съда, който ги призна за виновни и им наложи съответните наказания за извършените престъпления. Децата успяха да направят всичко това, защото са преминали обучение в Детската полицейска академия при ОД МВР.

За добре свършената работа по разследването на престъпленията и успешно преминатото обучение, директорът на ОД МВР – Смолян комисар Кирил Хаджихристев връчи на членовете на Детската полицейска академия значки с герба на областната дирекция.

Основната цел, която си постави ОД МВР – Смолян, организирайки за поредна година Детска полицейска академия, е по достъпен и атрактивен начин да създаде ценностно отношение на подрастващите към Закона, да ги запознае с дейността на служителите и по този начин да повиши тяхното доверие към институцията.

© пресцентър на МВР- Смолян