Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Свлачища затвориха пътя до две села в родопска община

Свлачища затвориха пътя до две села в родопска община

Публикувана на 07.03.2014 | 12:19
990 прочитания


Свлачища са затворили пътя до две села в община Неделино, има и 8 затворени улици в града, съобщава кметът на общината Стоян беширов. Освен голямото свлачище по пътя Неделино – Бял извор, в общината има множество активизирани свлачища от валежите през последните дни, поясни той.

По думите на Беширов, осем улици в Неделино са затворени и се разчистват от наносите по пътя. „Много пръст се е свлякла по улиците, като част от нея е разчистена, за да могат да минават хората и леките автомобили”, посочи кметът. Заради свлачища са затворени пътищата Кочан - Раевица и Горен върли дол – Долен Върли дол, като вече е започнало разчистването на пръстта.

По пътя Учурума – Кочан също има пропаднали земни маси, има и огромно свлачище и от Долен върли дол до Неделино. Преминаването там се осъществява по заобиколен път. Стоян Беширов каза още, че се прави всичко възможно за разчистването на пътищата в общината, като се очаква до обяд те да бъдат отворени за движение.