Своята подкрепа за листата на ГЕРБ-СДС в Смолян заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро

Публикувана на 30.03.2021 | 21:43
9794 прочитания

Своята подкрепа за листата на ГЕРБ-СДС в Смолян заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров – Ревизоро. 

"С него сме работили рамо до рамо в близо три години в Народното събрание", споделя д-р Красимир Събев за него.

 „Не крия, че Краси ми е приятел. Ние сме били три години един до друг в парламента. Той непрекъснато ми говори за Смолян, за болницата и за проблемите, които трябва да се разрешат. Накрая мислех да се пренеса тук да живея. Госпожа Дариткова много пъти ми е помагала в качеството ми на министър, какъвто съм от година и половина, в подготовката на законопроекти“ -  каза министър Димитров.

Той поиска да види как се изпълнява водният проект на Смолян. Каза, че в много населени места от област Смолян се изпълняват дейности по програмата „Чиста околна среда“. 

„Всичко, което се е случило в последните години, е благодарение активността на кмета, на общинския съвет и на вашите народни представители. Благодарение на Красимир Събев, "Чиста околна среда" се случи във вашата област, защото имаме 958 обекта, но от цялата страна искат финансиране. Той дойде и обясни защо населените места от Смолянско трябва да бъдат финансирани, че жителите ги очакват. Същото се отнася и за водния цикъл, и за депото за твърди битови отпадъци. Тоест, много от проблемите тук започнаха да се решават, защото е подходящ начинът им на работа. Ако не бяха вашите народни представители в парламента толкова настоятелни, ако не бяха така добре изготвени проектите, нямаше да се получи“ – каза още министърът. 

Той похвали кмета Николай Мелемов, тъй като Смолян е един от градовете, в които много добре се изпълняват всички проекти.  Кметът на общината Николай Мелемов отбеляза, че Смолян се гордее с климата и природата. През зимата обаче се получава замърсяване на въздуха и именно за справяне с този проблем общината е спечелила проект по Оперативна програма „Околна среда“ за 9,6 млн. лева, предназначени да се подменят печките на дърва с екологично отопление.

 „Благодарение на доброто взаимодействие нещата вървят и сме в процес на реализация на двата проекта – вторият етап на водния цикъл и за по-чист въздух. Затова благодаря на министъра и на депутатите. Много беше важно да имаме добър синхрон в нашата работа и той е налице. Хората това и очакват – да работят всички власти и да решават проблемите“  - каза още кметът. 

"От своя страна аз благодарих на министъра, че ни гостува в Смолян. За мен е удоволствие да го познавам, защото видях как през годините като народен представител, а и в качеството му на министър как помага на малките населени места. За всички възникнали проблеми, с които кметът и заместник-кметът са ме занимавали, аз съм говорил с него и нещата се случват. Фактът, че той е тук, означава, че има интерес започналите проекти да се довършат до край", сподели още кандидатът за народен представител д-р Красимир Събев.