Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Търговци и ползватели на стопански и административни сгради ще събират разделно отпадъците след Нова година

Търговци и ползватели на стопански и административни сгради ще събират разделно отпадъците след Нова година

Публикувана на 14.12.2012 | 09:43
1114 прочитания


Във връзка със Закона за управление на отпадъците от 1 януари 2013 г. влизат в сила новите изисквания за разделно събиране на отпадъци и за разделно събиране на отпадъци от опаковки във всички населени места с население по-голямо от 5 000 жители и курортни населени места. Това съобщиха от пресцентъра на община Смолян. 
Съгласно чл.ЗЗ, ал.4 от Закона за управление на отпадъците, ползвателите на търговски обекти, производствени, стопански и административни сгради са длъжни да събират разделно в съответни съдове генерираните от дейността им отпадъци от хартия и картон, стъкло, пластмаси и метал и да ги предават на лица, притежаващи разрешение, комплексно разрешително или регистрационен документ по чл.35 и/или на организация по оползотворяване след сключен договор. При неизпълнение ще бъдат налагани санкции в размер от 1 400 до 4 000 лв. съгласно чл. 134(1) от Закона за управление на отпадъците. 

© Фокус