Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Тежкоатлет на Величко Чолаков спечели първа републиканска титла в Асеновград

Тежкоатлет на Величко Чолаков спечели първа републиканска титла в Асеновград

Публикувана на 15.03.2014 | 10:38
1251 прочитания


Първа републиканска титла спечели Спортният клуб по вдигане на тежести /СКВТ/ "Родопа", с треньор и председател Величко Чолаков. Това съобщиха от пресцентъра ан община Смолян.

В категория 69 кг. Златомир Ковачев грабна титлата на провеждащия се в Асеновград Държавен лично-отборен шампионат по вдигане на тежести за момчета и момичета, кадети и кадетки, юноши и девойки, както и за мъже и жени.

Милка Манева спечели републиканската титла в кат. 69 кг. – жени.
Радослав Семов и Георги Лозанов от СКТВ са се класирали съответно на шесто и осмо място.

Новината оповести Величко Чолаков, който се надява и в утрешния ден неговият възпитаник Спас Атанасов също да спечели награда. "Като председател на Клуба изказвам голямата си благодарност към кмета Николай Мелемов за прекрасните условия, които ни създаде, за да тренираме в Спортната зала. Сегашният кмет ни подкрепя и прави много, за да се възроди спортната слава на Смолян. Посвещавам тази победа на него", каза олимпийският бронзов медалист по вдигане на тежести.

От близо половин година исполинът тренира 15 момчета от 5 и 8 клас, от които се очаква да изгреят новите звезди на Родопа. Първите успехи не закъсняха. През октомври м.г., на републиканско първенство в Сопот, възпитаниците на Величко Чолаков - Спас Атанасов и Златомир Ковачев заеха съответно 6–то и 12-то място, а сега Златомир спечели републиканската титла. Величко се вълнува и затова, че предстои европейско първенство в Израел от 6 до 12 април, в което ще участва другата гордост на Смолян Милка Манева.
Чолаков благодари и на спонсорите на Клуба - фирмата за производство на хляб и хлебни изделия на ЕТ „ Анчев”, верига хранителни магазини „Арена” и Минерална вода «Бачково».
Републиканското в Асеновград се провежда от 12 до 16 март т.г. и в него участват състезатели от над 40 спортни клуба от цяла България.

© пресцентър на община Смолян