Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Тонове пясък изсипват в центъра на Смолян за националното по плажен волейбол

Тонове пясък изсипват в центъра на Смолян за националното по плажен волейбол

Публикувана на 11.06.2012 | 14:08
1576 прочитания


Тонове пясък ще бъдат изсипани в центъра на Смолян заради предстоящите надпревари по плажен волейбол. В края на месеца родопският град ще бъде домакин на националното първенство за мъже и жени. Около 200 тона пясък ще има на амфитеатъра, където ще се направи кортът за състезанията от националната верига, съобщи пресаташето на община Смолян Виолета Филипова. Състезанието ще стартира на 21 и ще продължи до 24 юни. Пясъчният корт ще бъде изграден от организатора община Смолян, като ще се осигурят и седящи места за около 250 човека.

Надпреварите в областния град трябваше да се състоят от 8 до 10 юни, но бяха отложени за периода от 21 до 24 юни.  Промяната е съобразена с възможностите за евентуално телевизионно излъчване, както и с натоварената на програма в края на миналата седмица, когато се проведе изключително важният Олимпийски квалификационен турнир по волейбол за мъже в София и първият турнир от Европейската лига за женския национален отбор по волейбол.

Серията национални турнира по плажен волейбол за тази година ще започне в Смолян, като наградният фонд за надпреварите е в размер на 6 000 лв. Домакини на веригата състезания ще бъдат още София, Пазарджик, Пловдив, Кърджали, Поморие, Варна и др.

© Родопчани