Трима абитуриенти получиха «Стипендия Кърджали»

Публикувана на 26.05.2014 | 10:43
968 прочитания
снимка: www.kardjali.bg
снимка: www.kardjali.bg


За осма година община Кърджали връчи «Стипендия Кърджали» на изявени абитуриенти, а за поредна година тя бе присъдена на трима души. Това съобщават от пресцентъра на Община Къджали.

Това са Тодор Тодоров -ученик от СОУ ”Отец Паисий”, Гюксел Дурмуш – ГПЧЕ ”Христо Ботев” и Николай Николов от СОУ”П.Р.Славейков”. Те са предложени за «Стипендия Кърджали” от директорите на съответните училища и одобрени единодушно от Комисията, назначена със заповед на кмета, разгледала постъпилите предложения във връзка с награждаването по случай 24 май.

Тодор Тодоров вече е приет за студент в СУ „ Климент Охридски“, Военноморски университет – град Варна, ХТИ – град София и Югозападен университет – град Благоевград, а списъкът от награди и призови места завоювани от него през годините на обучение в СОУ ”Отец Паисий” е дълъг.

Гюксел Дурмуш също е приет за студент в ПУ ”Паисий Хилендарски” гр. Пловдив. А влизането му без приемен изпит е благодарение на отличното му представяне на тринадесетия областен математически турнир.
За Николай Николов „Стипендия Кърджали” също идва след редица национални изяви. Като национален състезател в Националния отбор на България по география и икономика той има призната оценка, отличен 6 за приемен изпит по география във всеки университет на България. Приет предсрочно за студент в СУ ”Климент Охридски” Варна , Пловдив , Бургас , Благоевград.

© пресцентър на Община Кърджали