Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Трябват 600 хиляди, за да се възстанови старото училище в Широка лъка

Трябват 600 хиляди, за да се възстанови старото училище в Широка лъка

Публикувана на 11.11.2013 | 10:47
986 прочитания


В Широка лъка е мисто и приветливо, красиво оформени градинки променят облика на града, но руината от старото училище разваля магята на мястото. А за да се възстанови старото училище, ще бъдат необходими около 600 хиляди лева, според кмета на селото Васил Седянков.

Той изрази надежда, че кметовете на смолянската община не са закъснели с внасянето на протестната декларация срещу повторното отпадане от програмата за развитие на селските райони.

По думите на кмета, без отпуснати пари от европейски фондове, няма как да се ремонтира старото училище. Общината помаг доколкото може, но за някои неща са нужни доста средства. Той дава пример с това, че с помощ от общината и от ВиК водопроводът на централната улица е сменен, но е необходимо цялата водна мрежа в селото да се смени.

Кметът  допълва още, че съществува и стар проект за колектор на пречиствателна станция, но и той не може да се осъществи поради липса на средства. Седянков благодари на общината и на кмета на Смолян, че полагат усилия навсякъде нещо да се направи, но отчита, че без помощ от ЕС справянето с по-големи проекти е непосилно.