Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Цветен фонтан ще бъде изграден на входа на Велинград

Цветен фонтан ще бъде изграден на входа на Велинград

Публикувана на 02.06.2014 | 10:46
908 прочитания


Кметът на Община Велинград Иван Лебанов сключи договор с фирма от Белово за проектиране, ВиК и изграждане на фонтан на кръговото движение на входа на града. Това съобщават от пресцентъра на община Велинград.

Проектът е в процес на изготвяне, а фирмата трябва да приключи фундамента в 60 дневен срок. До този момент е ясно, че фонтанът ще разполага с 5 симетрични стълба във водно корито, като средният и най-голям от тях ще бъде висок 3 и половина метра. През нощта средният воден стълб ще свети в различни цветове. Водното корито ще бъде с диаметър 7, 6 метра, а на 3 метра около него е предвидено озеленяване. Освен това за по-силен визуален ефект коритото ще бъде вкопано в земята, за да има видимост към всичките 5 водни стълба.

Идеята на общинското ръководство е да построи и още два подобни фундамента на площад „Македония“ в квартал Чепино, както и пред паметника на Вела Пеева в Каменица. Кметът на община Велинград Иван Лебанов заяви, че така ще покажем силата и красотата  на водата в спа столицата на Балканите.

© пресцентър на община Велинград