Туристите ветерани на Велинград отбелязаха своите юбилеи

Публикувана на 17.12.2013 | 15:52
1384 прочитания
снимки: m.velingrad.bg
снимки: m.velingrad.bg


С голям празник туристите ветерани изпратиха изминалата година. Спортен клуб „Здраве и дълголетие“ и клуб „Туристи – ветерани Острец“ към ТД „Юндола-1919г.“ отпразнуваха съответно своите 10 и 20 годишни юбилей. Освен, че тържеството бе посветено на годишнините на клубовете, бе тържествено и заради настъпващите празници, на него бе отбелязана 50 годишната туристическа дейност на Любка и Борис Зинкови. Любка е председател на клуб „Туристи – ветерани Острец“, тя е и дългогодишен организатор и ментор на множество туристически походи из цялата страна. Зинкова благодари на община Велинград за съдействието в развитие на клубовете, както и на всички членове за активната им дейност.

      Ресорният зам. кмет Исмет Бабучи поздрави присъстващите, като отбеляза в своето слово, че те са пример за подражание на младото поколение. Клубовете се гордеят с редица постижения, като построяването на параклиса „Св. Илия“ в м. Клептуза, заслони в местностите Просце, Вазова Поляна,  Лепеница и др.

    Туристите са се погрижили и за маркирането на туристически пътеки и ремонти на съоръжения в чепинския балкан. Сред тях има и 47 наградени с почетно звание „Отличник на БТС“ и 5-ма притежатели на златна значка „100-те национални туристически обекта на България“. През 2013 година клубовете са провели над 30 излета с повече от 400 участника. Здраве и дълголетие“ е притежател на над 19 медала за високи отличия в света на туризма. „Три са жените с основни заслуги“, заяви Любка  Зинкова – „нашият хореограф Ваня Даскалова, методистът Ани Тасева, както и златното момиче на клуба Незабравка Янкова“. Тържеството продължи с музика и песни и танци.

© пресцентър на община Велинград