Ученик нанася кроше на полицай, ще плати 800 лева

Публикувана на 09.02.2013 | 12:44
1126 прочитания


Ученик нападна двама полицаи, като нанесе тежко кроше на единия, а другият се опита да събори на земята.

За деянието си непълнолетният Е. Н. К. е осъден на наказание „Лишаване от свобода“ за 8 месеца, но заради възрастта на дръзкия хулиган изпълнението се отлага за срок от 3 години.
Тийнейджърът посегнал да удря полицаите Е. В. и Л. М. при Районното управление „Полиция“ в Кърджали, които искали да му сложат белезници, след като той се възпротивил на проверката на самоличността му. Успял да удари в областта на лявата долночелюстна стана Л. М., става ясно по делото.
Районният съд признава ученика за виновен и в това, че „като непълнолетен, но като е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, причинил лека телесна повреда, изразяваща се в причиняване на болка и страдание, без разстройство на здравето, на полицейски орган- полицай при Районно управление „Полиция” гр. Кърджали Л.Д.М., при и по повод изпълнение на службата му“.
Ученикът е осъден да заплати на пострадалия служител на реда сумата в размер на 800 лева, представляваща обезщетение за причинени от престъплението неимуществени вреди. Непълнолетният трябва да заплати и 315 лева разноски по делото и 50 лева държавна такса.
Е. К. е признат за невинен, в това, че „употребил сила - блъскал хваналия го за ръката и опитващ се да го спре полицай при Районно управление „Полиция” гр. Кърджали Е.Д.В., съборил го на пода, ритал с крака и посягал да удря с ръце полицаите, които се опитвали да му поставят белезници, с цел да принуди органи на властта- полицаите, да пропуснат нещо по служба - да извършат проверка за установяване на самоличността му и да го задържат“.
© 24rodopi