Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Ученици от Момчиловци ще издават книга, съвместно с библиотеката

Ученици от Момчиловци ще издават книга, съвместно с библиотеката

Публикувана на 11.02.2014 | 16:34
1129 прочитания
снимка: bg.wikipedia.org
снимка: bg.wikipedia.org


Ученици от 1 до 4 клас съвместно с библиотеката към НЧ „Светлина – 1925”, село Момчиловци ще издават книга, съобщава  Васка Маврудиева, библиотекар в читалището.

По думите й, идеята се е възродила по време на мероприятието Лятно четене, което са организирали три пъти в продължение на две седмици. В него са се включили деца от 1 до 4 клас, които са и редовни читатели. Освен четене на книги, децата са рисували, разказвали са и за своите емоции и преживявания, а по-късно са ги описали в тетрадките си. Маврудиева каза още, че сега предстои обобщаване на материалите от тях и издаване на книга, в която ще има и много снимков материал.

Тези книги ще бъдат предоставени освен в библиотеката и на всички деца, участвали в мероприятието, а също и на класните им ръководители, които са ги обучавали през периода от 1 до 4 клас. Според Маврудиева, идеята е това да се превърне в традиция и инициативата да продължи и в следващите випуски. Според нея радващото е, че децата вече се интересуват повече от четене, отколкото от ползването на компютрите в библиотеката.