Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Ученици от Смолян посетиха Общината и се запознаха с работата на местния парламент

Ученици от Смолян посетиха Общината и се запознаха с работата на местния парламент

Публикувана на 23.02.2014 | 14:33
862 прочитания
снимка: www.smolyan.bg
снимка: www.smolyan.bg


Секретарят на община Смолян Момчил Николов се срещна с осмокласници от СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, които работят по проект „Успех”, съобщават от пресцентъра на община Смолян.

Тийнейджърите са от клубовете „Млад журналист” и „Аз мога, искам да се развивам” с ръководители Татяна Колева и Мая Стоилкова. Николов представи пред младежите структурата, характеристиките на Общината и функциите на дирекциите. Той поясни и за проектите, свързани с младежките дейности, по които работи администрацията. Подробности за тях даде и шефката на дирекция „Икономическо развитие, проекти, програми, международни и младежки дейности” Ефтима Петкова.

Учениците посетиха и кабинета на кмета и сесийната зала, където се провеждат заседанията на местния парламент. Председателят му Филип Топов разказа за дейността и функциите на Общинския съвет, като орган за местно самоуправление. Младите журналисти се запознаха и как функционира Общинския пресцентър.

Учениците изявиха желание да посетят едно от заседанията на Общинския съвет, за да чуят дебатите и гласуването на решения по важни за града ни теми.

© пресцентър на община Смолян