Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Учениците от Кърджали-сред най-добрите на Областния математически турнир

Учениците от Кърджали-сред най-добрите на Областния математически турнир

Публикувана на 25.11.2013 | 11:48
906 прочитания
снимка: www.kardjali.bg
снимка: www.kardjali.bg


Учениците от Кърджали са сред най-добрите на Областния математически турнир, съобщават от пресцентъра на община Кърджали. 

Любопитното е, че резултатите на 33-ма дванадесетокласници се признават в няколко специалности на ФМИ към ПУ„Паисий Хилендарски”, Техническия университет в Габрово и Филиал„Л. Каравелов” Кърджали. Младите математици с оценки над 5,60 от състезанието си осигуряват прием в тези ВУЗ-ове.


Заместник- областният управител Муса Юсуф връчи купата за най-добър випускник на Илияна Панайотова от ГПЧЕ”Христо Ботев” в Кърджали. Тя се представи отлично на ХІІІ Областен математически турнир. Иван Герганов от СОУ”П.Р.Славейков” в Кърджали спечели първо място сред единадесетокласниците.

В Тринадесетия областен турнир се включиха близо 1000 ученици от 3 до 12 клас от всички общини на област Кърджали, както и от различни училища на София, Смолян, Пловдив, Хасково и Димитровград. Темата за всеки клас бе тест с 6 въпроса с избираем отговор и една задача за стандартно решаване. Тя бе изготвена от екип под ръководството на проф. Сава Гроздев от БАН.„Участват все повече деца и географията на турнира се разширява всяка година. Не се прави компромис със задачите, те са с високо ниво на трудност.


Организатори на проявата бяха РИО Кърджали, ПУ„Паисий Хилендарски" и Съюзът на математиците в България - секция Кърджали. Състезанието се провежда под патронажа на Областния управител Бисер Николов, а председател на организационния комитет е кметът на Кърджали Хасан Азис.

Гости на турнира бяха Елена Димитрова –експерт в РИО Кърджали, Ширин Сюлейман–директор на Дирекция „Хуманитарни дейности” в община Кърджали, училищни директори, преподаватели и родители.