Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Учениците от Жълтуша обраха медалите на републиканското състезание "Защита при бедствия, аварии и катастрофи"

Учениците от Жълтуша обраха медалите на републиканското състезание "Защита при бедствия, аварии и катастрофи"

Публикувана на 18.06.2014 | 14:15
1223 прочитания
снимка: www.ardino.bg
снимка: www.ardino.bg


Учениците от Жълтуша обраха медалите на републиканското първенство по "Защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи", съобщиха от пресцентъра на Община Ардино.

Отборът на Основно училище „Отец Паисий” от ардинското село Жълтуша се класира на първо място в ХІІ-тото Националното ученическо състезание „Защита при бедствия, аварии и катастрофи“, което се проведе на 11 и 12 юни в Монтана. На второ и трето място се наредиха отборите на СОУ „Иван Вазов” от Сопот, област Пловдив и СОУ „Н. Й.Вапцаров" от Монтана. В изданието участваха над 100 ученици от 28 области в България, победители в областните кръгове на надпреварата. Призьорите получиха състезателни купи, медали, плакети и грамоти, а останалите състезатели - предметни награди и сертификати за участие в състезанието. Отборът от Жълтуша бе в състав: Краси Хаджиев (капитан), Нелина Димитрова, Моника Михайлова и Катерина Бояджиева.
„Състезателите преминаха теоретичен и практически изпит. Теоретичната подготовка бе под формата на тест, включващ въпроси от сферата на природните бедствия, авариите, катастрофите, индивидуалните и колективни средства за защита, правилата за поведение и действия при пожар и оказване на първа медицинска помощ. В практическото изпълнение на поставените задачи отборите показаха много добри умения, бързина и сръчност за действия при различните упражнения”, сподели ръководителят на отбора Наталия Хаджиева. Тя добави, че повече от два месеца се подготвяли за това участие. „Жълтушенци се представиха блестящо, за което получиха похвала и от представителите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, каза още Хаджиева.

© пресцентър на Община Ардино