Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Училище и плувен клуб в Смолян се скараха- Общината затваря басейна за зимата

Училище и плувен клуб в Смолян се скараха- Общината затваря басейна за зимата

Публикувана на 08.12.2013 | 22:05
2087 прочитания


Неизяснени спорове между Плувния клуб и Седмо СОУ са причината община Смолян да затвори басейна през зимния сезон, съобщават от пресцентъра на общината. Училището има натрупан дълг за гориво от 2009 г. в размер на 150, 776 лв.

Ръководството на община Смолян е взело решение да затвори през зимния период басейна в Седмо СОУ „Отец Паисий”. След проведени няколко срещи с Плувния клуб- Смолян /ПК/ и ръководството на училище стана ясно, че между тях има неизяснени спорове, в които се забърква и община Смолян неоснователно, посочи секретарят Момчил Николов, който заедно с гл.финансист Венера Аръчкова са участвали във всички срещи.

Фактите са следните: Басейнът е публична общинска собственост и съгласно ЗНП и заповед на Кмета са предоставени правомощия за стопанисване, управление и отдаване под наем на училището. Между Плувния клуб и Седмо СОУ има сключен договор за наем в размер на 100 лв. месечно, като клубът поема разноските за ел.енергия, вода и газ за отопление. В момента има спор между училището и ПК за ползваните и начислени консумативи.

Училището дължи от 2009 г. сумата от 150, 776 лв. за гориво към Топлоцентралата . За да не бъде взета цялата сума от Делегираните държавни дейности- функция „Образование” и да отидат за покриване на този дълг, директорите на училища от Общината се обединиха и отделиха от резерва 10 000 лева с които да покрият част от задълженията на Седмо СОУ, обясни Аръчкова. Общината подпомага и функционирането на басейна с 6 000 лв. и с персонал, който се занимава с почистване на басейна, поддръжка на парната инсталация и медицинско обслужване.

Ръководството на община Смолян разяснява какви са фактите около затварянето на басейна, за да няма спекулации по този въпрос.

© пресцентър на община Смолян