Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Учители от неделинско село стоят четири месеца без заплати

Учители от неделинско село стоят четири месеца без заплати

Публикувана на 11.05.2013 | 10:27
1100 прочитания
снимка: detstvoto.net
снимка: detstvoto.net


3-4 месеца учителите в неделинското село Средец не са получавали заплати. По думите на кмета на селото причината е стари задължения от предишно ръководство на училището, заради които от няколко месеца работещите там не са получавали своите заплати.

Той е категоричен, че в училището би трябвало да се направи финансова проверка, за да се установи къде отиват тези пари. В училището в Средец работят 10-12 души, като преди години са работели много хора, то е било средно училище с 400 ученици, сега са 60-70 ученици. Причината да намалее броят на учениците, според кмета Хаджиев, е в ръководството на училището, тъй като те са си позволили да сливат паралелки, което е недопустимо при защитено училище. Жителите на селото са искали училището да бъде защитено, за да може всяка паралелка да е самостоятелна и така да бъде постигнат ефективен учебно-възпитателен процес.

Според кмета и за следващата година доста родители ще отпишат децата то училището, които са в слети паралелки.

Цели семейства от селото се изнасят най-вече в хасковския и пловдивския район, където има реномирани училища, в които може да се получи добро образование.

© Фокус