Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Учителка и двама ученици от езиковата гимназия в Смолян заслужиха посещение в Брюксел

Учителка и двама ученици от езиковата гимназия в Смолян заслужиха посещение в Брюксел

Публикувана на 03.12.2013 | 12:26
1131 прочитания


Учителката по английски език в ОУ "Иван Вазов" - Смолян Мария Петрова Барганова и двама нейни ученици заминават на посещение в Брюксел, съобщават от Регионалния инспекторат по образование в Смолян.

Мария Петрова Барганова е сред осемте преподаватели от цялата страна, избрани след конкурс, да посетят Евпропейската комисия. Конкурсът "Младите: активни по европейските въпроси" е организиран от Представителството на ЕК в България и целта му е учителите да представят как заедно с учениците си са работили по теми, свързани с членството на България в Европейския съюз и мястото на младите хора.

Българската делегация заминава за белгийската столица на 8 декември. За понеделник - 9 декември има предвидено посещение на Европейския парламент. Основната програма е на 10 декември, когато е посещението в Европейската комисия. От центъра за посетители в Брюксел са осигурили доста презентации по актуални теми с интересни лектори, делегацията ще има среща и с представител от кабинета на българския еврокомисар Кристалина Георгиева.