Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
В Борино се притесняват снеготопенето да не активизира свлачища

В Борино се притесняват снеготопенето да не активизира свлачища

Публикувана на 31.01.2014 | 17:21
1170 прочитания
снимка: wikipedia.org
снимка: wikipedia.org


Първият по-сериозен снеговалеж през тази зима не притесни жителите на Боринска община, не се стигна до затварянето на пътища, всички пътища са проходими при зимни условия, съобщава кметът на община Борино Октай Алиев.

По неговите думи пътищата се поддържат, опесъчават се, а в общината снежната покривка е около 20 см. Сега притесненията на кмета са от топенето на снега да не започнат да се активизират свлачища и срутища. По поречието на река Буйновска е възможно да се активизират свлачища. Той припомни и за голямото срутище през миналата година, което затвори пътя на разклона за село Ягодина. По неговите думи там е най-опасният участък, тъй като скалите в ждрелото са високи и стръмни, опасност от падащи камъни винаги има, само се надяват да не се откъсват по-големи скални маси, които трудно се разчистват. Засега обаче такава опасност няма. „На този етап всичко е нормално”, каза Октай Алиев.