В Мугла все още търсят лекар

Публикувана на 19.09.2013 | 12:54
1239 прочитания


В село Мугла продължават да търсят лекар, който да обслужва на място местните жители, съобщава кметът на селото Даниела Кубинска.

Всички имат лични лекари в Смолян, но в селото живеят предимно възрастни и болни хора, които често се нуждаят от медицинско обслужване. За спешни случаи разполагат с линейка, която е в изправност, но притеснението на хората е най-вече за зимния сезон, когато пада сняг от скатовете и затваря единствения им път до града.

Реално те остават откъснати от света, тъй като в близост до селото няма други населени места, до които могат да стигнат. От Мугла до Смолян има само един път, който не е в особено добро състояние. По думите на Кубинска през лятото с работници от временната заетост запълват дупките по пътя, в момента чистят и канавките, за да нямат проблеми при падането на по-проливни дъждове, но притеснението им е за зимния сезон.

Тази година зимата не беше много тежка, нямаше големи снегове и не се стигна до затварянето на пътя. Предходната година обаче с дни селото беше откъснато от света заради затрупан от паднали лавини път.

© Фокус