Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
В Смилян ще отбележат победата над хитлерофашизма и ще почетат местните ветерани

В Смилян ще отбележат победата над хитлерофашизма и ще почетат местните ветерани

Публикувана на 09.05.2014 | 11:04
1048 прочитания


Всяка година на 9 май жителите на село Смилян с програма, подготвена от читалището, честват годишнините от победата над хитлерофашизма и провеждат срещи с местните ветерани, участвали във войната. Това съобщава Ася Деянова – секретар на читалище „Проф. д-р Асен Златаров” – село Смилян.

Честването се извършва пред паметната плоча на загиналите в Отечествената война, която се намира в центъра на селото. Там провеждат и срещите с местните ветерани. „За съжаление сега е останал само един ветеран в село Смилян, но това не означава, че ще бъде забравен и неуважен от жителите на селото”, каза Деянова. По нейните думи всяка година самодейците правят програма, която протича много тържествено. Изнася се тържествено слово, правят се презентации, канят се ветерани, които разказват на присъстващите за преживени от тях събития и техните спомени просълзяват хората, дошли да ги уважат.

След това всички заедно отбелязват Деня на Европа. По думите на Деянова честването на Деня на победата над хитлерофашизма и Деня на Европа в село Смилян е традиция, която продължава повече от 10 години.