Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
В Смолян тече обучение на ученици в превенция на наркоманиите

В Смолян тече обучение на ученици в превенция на наркоманиите

Публикувана на 28.11.2013 | 10:06
951 прочитания
снимка: www.smolyan.bg
снимка: www.smolyan.bg


В хотел „Кипарис Алфа” се провежда двудневен обучителен семинар с медицински специалисти от училищата и с ученици от 9-ти и 10-ти клас на средните училища в Смолян, съобщават от пресцентъра на общината.
Вчеря бяха обучени медицинските специалисти на тема: " Зависимости и интервенции при зависими поведения в училищна среда". Участниците бяха запознати с действието на психоактивните вещества, както и с най-употребяваните наркотици - амфетамин, екстази и марихуана. Усвоиха практики при подход и употреба на психоактивните вещества, начин на реакции, възможности за помощ и лечение. Лектор на обучението беше д-р Иван Добринов - психиатър, началник отделение към Държавна психиатрична болница гр. Раднево.

Обучителният семинар се организира от община Смолян съвместно със Министерството на здравеопазването.
Представена е и програма пред министерството, разработена от секретаря Момчил Николов, който е и председател на Общинския съвет по наркотични вещества и секретаря на съвета Мария Славчева. Комисия от Министерство на здравеопазването, Националния съвет по наркотичните вещества и Национален център по наркомании - София са разгледали програмата и са дали одобрението си за нейното осъществяване.

Днес е обучението с учениците. То е на тема : „С информация и знания да предпазим своите връстници от наркотиците"
Ще бъде предоставена информация за психоактивните вещества от лектора д-р Иван Добринов.
Всеки ученик ще получи сертификат за участието си. Ще бъдат раздадени химикали с лого "Не на наркотиците", значки, папки, брошури по темата и др. Лекторът е подготвил игри, а за най - активните участници в тях ще бъдат раздадени награди от Превантивно- информационен център по наркомании към община Смолян.
 

© пресцентър на община Смолян