Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
В Турян чакат асфалтиране на 2 км път... повече от 38 години

В Турян чакат асфалтиране на 2 км път... повече от 38 години

Публикувана на 10.11.2013 | 18:46
1343 прочитания
wikimapia.org
wikimapia.org


От 38 години в смолянското село Турян чакат средства, с които да се асфалтира пътна отсечка от 2 км. 

А с отпадането на смолянска община от Програмата за развитие на селските райони и през новия програмен период това няма как да се случи, според кмета на селото Георги Пейков. Вътрешната отсечка е започната преди около 40 години и до днес си тои незавършена. Хората са се надявали на средства от европейските фондове.

„Без това външно финансиране, за да се кандидатства по проекти, програми за развитие на селските райони, едва ли ще може нашите пет махали да бъдат асфалтирани. На това разчитаме, това ни обещаваха преди изборите, че именно по тази програма ще има финансиране за тези малки населени места и проблемите ще се решават”, допълва Пейков.

Кметът се надява проблемът да се отстрани и да има зелена светлина, като разчита на направената протестна декларация, с която излязоха кметовете на населените места в общината срещу повторното отпадане от програмата.

© Фокус