Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Въпреки лошото време 340 души се включиха в събора в Ягодина

Въпреки лошото време 340 души се включиха в събора в Ягодина

Публикувана на 04.03.2014 | 16:02
1182 прочитания


Въпреки лошите метеорологични условия, съборът в Ягодина се проведе и в него взеха участие около 340 човека. Валежите не попречиха и на ентусиастите, които се включиха в поход от село Ягодина до връх Свети Илия по повод 3 март. Информацията съобщава Сергей Генчев, който е един от организаторите на проявата. 

По думите на Генчев празникът се е осъществил по начина, по който е бил предвиден в програмата. Имало е състезания по офроуд, но заради мъглата е нямало възможност да се гледа самото състезание. Над 50 души са се включили в похода, а техни предводители са били  с петима гайдари и знаменосци. Те са изминали 7-километровия маршрут до върха, където е имало приготвен за всички участващи в събора топъл чай. След приключването на състезанието по офроуд са се качили още хора.

На върха тържественото слово по повод празника е било изнесено от историка доц. Христо Гиневски. Гръмнало е и черешовото топче, което огласило цялото ждрело. Имало е и приготвен курбан от 3-годишен бик. По думите на Генчев, ако метеорологичните условия са били добри, е щяло да има много повече участници.