Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Въжена градина Девин – парк за приключения

Въжена градина Девин – парк за приключения

Публикувана на 14.05.2017 | 14:39
15004 прочитания
Автор: Селвина Топалска
снимка: opoznai.bg
снимка: opoznai.bg
снимка: opoznai.bg
снимка: opoznai.bg


           Град Девин е световно признат балнеологичен курорт, разположен в сърцето на величествените Родопи. Хидротермалните извори в района допринасят за определянето на града като курорт за профилактика и лечение.

            С цел осигуряване на приятно време, прекарано в курорта са изградени много атракциони. Едно от неустоимите предложения на града за обичащите приключенията и екстремните забавления е въжена градина Девин. Тя е подходяща както за деца над 6 години, така и за техните родители. Тук е мястото, където деца и родители се забавляват и създават приятни спомени заедно.

            Въжената градина е разположена сред красивата местност Равня, на около 2 километра от центъра на град Девин. Сред красотата и чистия въздух на Родопите ще се насладите на приключения, които ще помните дълго. Докато се разхождате и преодолявате препядствията на въжената градина ще имате възможността да се любувате и на красиви гледки към връх Гребенец, град Девин и околностите.

            Девинската въжена градина представлява въжен "лабиринт" в короните на дърветата. Висящи мостове, люлеещи се парапети, 40-метров тролей и куп други въздушни съоръжения формират уникално,  атрактивно трасе.

            Посетителите могат да разчитат на професионализма на висококвалифицирани инструктори. Те отговарят за разделянето им на групи, съобразно тяхната физическата издръжливост и възраст.

            Градината работи в периода от април до декември и включва различни елементи от разностранни екстремни спортове, сред които акробатика, скално катерене и приключенски туризъм.

© Родопчани