Великата Стоянка Мутафова гостува на сцената в града на Делю хайдутин

Публикувана на 30.06.2014 | 11:53
1111 прочитания
снимка: www.zlatograd.bg
снимка: www.zlatograd.bg


Стоянка Мутафова гостува в Златоград с постановката на Мортимор и Кук „Безумната лейди Джули”. Тя е подготвена по повод 93 годишнината и 66 години на сцена на голямата актриса. Това съобщават от пресцентъра на Община Златоград.

Режисьор на спектакъла е Николай Атанасов- Шуши, който заедно с Адриана Андреева ѝ партнират в комедията. Сюжетът на пиесата е забавен и наситен с много хумор. Овдовялата възрастна съпруга на офицер от провинцията, решава да гостува на сина и снаха си в Лондон, като престоят ѝ се оказва неочаквано дълъг и тягостен за семейството. Неуморимата Стояна събра аплодисментите на публиката, която беше напълнила салона на златоградското читалище. Актрисата получи поздравления и цветя от Кмета на Община Златоград, от граждани, които се прекланят пред изкуството, което създава.

Специални адмирации поднесе и гостуващата в града на Делю, другата изключителна българска актриса –Татяна Лолова, която преди броени дни участва с моноспектакъла «Дуенде» в гр. Кърджали, по повод Четиринадесетия международен фестивал на изкуствата “Перперикон”.

© пресцентър на Община Златоград