Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Велинград бе представен като туристическа дестинация в град Смоленск

Велинград бе представен като туристическа дестинация в град Смоленск

Публикувана на 06.11.2014 | 16:01
1297 прочитания
снимка: m.velingrad.bg
снимка: m.velingrad.bg


Велинград бе представен като туристическа дестинация в град Смоленск, съобщават от пресцентъра на община Велинград.

Тридневната визита на градоначалника бе по повод 8-ма среща на побратимените градове от България и Русия. Целта на срещата бе да бъдат представени резултатите от побратимяването с конкретни руски дестинации, както и да бъдат презентирани самите те. В срещата участие взе и главният счетоводител на община Велинград Филип Ангелов.

Кметът на община Велинград успешно представи Велинград, като спа и уелнес дестинация, в резултат на което природните забележителности, хотели и частни имоти в града ще бъдат безплатно рекламирани в руското списание „Наший дом“. Делегатите от България посетиха  българската Търговска промишлена палата в Москва, където бяха представени редица бизнес предложения от цялата страна. Представителите на община Велинград се срещнаха и с посланика на Република България в Руска федерация – Бойко Коцев, както и с директора на търговската палата Илиян Цонев. В срещата участие взеха общо 7 общини, като всяка от тях бе представена със своите приоритетни дадености. Според руската  администрация Велинград има изключителни възможности да се превърне в основен туристически център, а богатите му ресурси ще бъдат успешно презентирани в Русия и в частност – град Смоленск.

След визитата си кметът на община Велинград заяви, че предстои да проведе среща със СХР Велинград, за да им презентира възможностите за реклама в Русия и безплатното ползване на българската търговска промишлена палата в Москва.

© пресцентър на община Велинград