Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Велинград взема спешни мерки за реновиране на уличното осветление

Велинград взема спешни мерки за реновиране на уличното осветление

Публикувана на 05.06.2014 | 12:26
921 прочитания


Общинското ръководство  прави първи стъпки за подобряване уличното осветление в община Велинград, съобщават от пресцентъра на общината.

На 3 юни кметът на община Велинград Иван Лебанов сключи договор с фирма „Лиор Технолоджис“ ООД София. Фирмата има задължението да направи предварително проучване и изготвяне на технико-икономически доклад съдържащ настоящата обосновка, финансов план и финансово-икономически анализ за реконструкция, модернизация и реорганизация на системата за улично осветление на населените места, намиращи се на територията на Община Велинград. Обследването ще бъде направено в града и  цялата община. Ще бъде  дадена оптимална справка за състоянието на ел. мрежата в общината, за проблемните зони, нуждаещи се от ремонт, както и броя нужни осветителни тела, които липсват към момента. Така община Велинград ще има точна и ясна предства какви средства са необходими за оптимизацията на уличното осветление, какви ще бъдат разходите по ремонта на ел. съоръженията и цената на новите осветителни тела. Срокът за изпълнение на договора е 60 дни. След изработването на проекта, на по-следващ  етап общинското ръководство планира старт на ремонт и реновация на цялата улична осветителна мрежа в община Велинград.

Планирани са поставяне на енергоспестяващи осветителни тела, както и изграждане на модерна система с необходимите стълбове и тъбла за ел. енергия.

© пресцентър на община Велинград