Ветеринар обикаля улиците и помага на бездомни хора и животни безплатно!

Публикувана на 24.11.2021 | 10:57
2605 прочитания


Д-р Стюарт Куейн е героичен ветеринар, който прави истинска промяна в мисленето на хората по света. 

Той винаги е бил любимец на животните и е прекарал голяма част от живота си в опити да спасява бездомни животни и в крайна сметка да се насочи към пътя на ветеринарството, и оттогава е спасил безброй животни.

Сега той е известен като „Уличния ветеринарен лекар“ , който помага  на домашните любимци на бездомното население в Калифорния.

Още през 2007 г., когато САЩ бяха в дълбока икономическата криза, д-р Куейн осъзнал, че за да бъде наистина полезен и да промени света, той трябва да започне да помага на хора, които се борят да осигурят на своите животни подходящи медицински грижи.

„Практикувах медицина от висок клас за клиенти, които могат да плащат за всичко. Но изведнъж хората станаха неспособни финансово да помогнат на домашните си любимци “, казва д-р Куейн пред CNN.

Бедността сама по себе си е достатъчно трудна, но да не може да помогнеш на някой, когото обичаш и да не можеш да му осигуриш медицинската грижа от която се нуждае, е наистина съкрушително.

За съжаление това е реалността за много от нашите бедни

Но д-р Квейн прави всичко възможно да промени това и  да помогне на колкото се може повече хора, които имат нужда от ветеринарни грижи за техните любимци. 

От 2011 г. той излиза по улиците на Калифорния, предлагайки безплатно лечение.

Благодарение на надеждната си медицинска чанта, д-р Kwane е в състояние да лекува редица леки заболявания на място.

Но ако домашен любимец има нужда от по-скъпа грижа, това не означава, че няма късмет; Д -р Кване с удоволствие плаща за медицински сметки, ваксини и всичко друго, от което се нуждаят, за да се възстановят.

Състраданието, умението и себеотдаването на д-р Квейн са променили живота на безброй хора и техните домашни любимци. Той набира средства чрез дарителски кампании, като хората помагат с каквото могат

За много бездомни хора техните домашни любимци са важен източник на любов и приятелство.

Той смята, че никой не трябва да страда от загубата на космат приятел, просто защото не може да си позволи преглед при ветеринар.

Източник: mozache.com

Споделете тази прекрасна история с вашите приятели!