Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Владимир Уручев се срещна с хора с увреждания в Неделино

Владимир Уручев се срещна с хора с увреждания в Неделино

Публикувана на 23.04.2014 | 18:16
1043 прочитания
снимка: www.gerb.bg
снимка: www.gerb.bg


Има какво да се прави в Европа, но трябва да го правиш със сърце, България да е в душата ти, да милееш за родното място, за сънародниците си. Да не скъсваш корените си, защото прекъснеш ли ги, вече си приключил. Това посочи евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев пред хора с увреждания в Неделино днес, съобщават от пресцентъра на ПП ГЕРБ.

„Това, че г-н Уручев е на четвърто избираемо място в листата за Европейския парламент, означава, че е дадена добра оценка за работата му в Европа. Няма човек, който да е толкова загрижен за нашите проблеми, толкова състрадателен“, каза пред присъстващите Емил Костов - председател на общинската организация на Съюза на инвалидите в България. Костов подчерта, че Уручев за пореден път се е застъпил миналата година за тях, когато напук на всички пречки е спомогнал за организирането на събора на инвалидите на връх „Света Неделя“.

От своя страна Владимир Уручев прикани ощетените от съдбата да поставят всякакви въпроси, независимо дали са от регионално, национално или европейско ниво. „Чувствайте се свободни да коментирате всякакви теми, без задръжки. Ние сме приятели и всичко можем да си кажем“, посочи той.

Иван Филипов изказа сърдечна благодарност към Уручев, защото преди близо две години помогнал на сина му да представи в Брюксел софтуер в здравеопазването, който реализирал впоследствие. „Това означава, че като представител на ЕП вие не само сте си заслужили мястото. Нямам представа другите как го оценят, но Вие с такава лекота и деловитост помагате на българи. Просто ви прави чест. С такива представители в ЕП аз съм убеден, че България заема своето достойно място. Като бивш комунист ви казвам, че ще имате моята съпричастност и подкрепа“, допълни Филипов.

Председателят на организацията на инвалидите в Златоград Сашо Байрев също отбеляза, че досега са нямали по-близък евродепутат . „С депутати от националния парламент - при цялото ни уважение към тях, които са 240, се срещаме по-рядко, отколкото с г-н Уручев. А като съпоставим неговите ангажименти в Европа, можем да си представим колко енергия и сили, какво сърце и какво себе раздаване трябва да има човек, за да е като него. Неслучайно в благодарственото ни писмо до Бойко Борисов и до председателя на ЕП написахме, че Владимир Уручев за нас е широко скроеният родопчанин и ние ще подкрепяме всяка инициатива за негова номинация, за да се случват положителни неща. Знаем, че коства много време и енергия да ни отделя такова внимание, но това са истинските хора. Такива хора трябва да има повече“, обобщи Сашо Байрев.

© пресцентър на ПП ГЕРБ