„Властелините на Родопите” долитат в изложба на открито в Кърджали

Публикувана на 19.09.2017 | 10:16
2126 прочитания
Автор: Л. Чаушева
Снимка: Богдан Боев/ Rewilding Rhodopes
Снимка: Богдан Боев/ Rewilding Rhodopes


​През целия месец октомври жителите и гостите на град Кърджали ще имат възможността да се потопят в съкровищницата на биоразнообразието в Източните Родопи, което е едно от най-добре съхранените и най-богатите в Европа. Да се насладят на величествените красота и природа на Източните Родопи ще стане възможно в рамките на предстоящата изложба „Властелините на Родопите“.

Тя ще бъде официално открита на 29 септември 2017 година от 17:00 часа в парка пред Регионалния исторически музей в град Кърджали. Откриването й ще бъде част от честванията, посветени на Европейските дни на птиците, които се отбелязват в периода 30 септември – 1 октомври всяка година.

Както самото име подсказва, фокусът на изложбата „Властелините на Родопите“ ще бъде поставен върху белоглавите и черните лешояди, известни още като властелините на родопското небе.

Изложбата се организира от фондация „По-диви Родопи” и ще включва общо 32 фотографии от девствената природа на източния дал на Родопите, едно от последните запазени подобни кътчета в Европа.

Целта, която си поставят организаторите с представянето на изложбата „Властелините на Родопите“, е да се запознае по-широката аудитория с непокътнатата дива природа на Източните Родопите и да се зароди съзнание и грижа за опазването й.

Image titleСнимка: Rewilding Rhodopes

© Родопчани