Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Внезапно почина щангистът Величко Чолаков

Внезапно почина щангистът Величко Чолаков

Публикувана на 20.08.2017 | 14:02
5017 прочитания


​Внезапно почина щангистът Величко Чолаков. Железният получил сърдечна криза, прилошало му и към 10. 30 часа е извикан екип на Спешна помощ в жилището му в Смолян. Чолаков страдал от проблеми със сърцето в последно време и се лекувал, пише smolyanpress.net

Жестоката за Смолян новина потвърдиха негови приятели щангисти от Смолян.

Величко Чолаков е роден на 12 януари 1982 г. в Смолян.

Участва на Олимпийските игри в Атина през 2004 г. и печели бронзов медал в категория над 105 кг. Той е единственият български щангист с медал от олимпийски игри в най-тежката категория.

В същата категория става световен шампион във Ванкувър и европейски шампион в Украина. Висок е над 2 метра и тежи около 160 кг. През януари 2006 г. е поканен от Арнолд Шварценегер да участва в турнира „Арнолд Класик“ в САЩ.

Железният четвърта година е треньор в Спортен клуб по вдигане на тежести „Родопа” – гр. Смолян и личен треньор на номинираните състезатели: Златомир Ковачев, Радостин Симов, Пламен Косов, Сребрин Райчев, Стефан Райчев, Павел Рабаджийски. Миналата година той бе удостоен за треньор на годината на Смолян. Железният тренирашет 23 деца и юноши без да взима такса от възпитаниците си и работеше без заплата.

Почетен гражданин на Смолян и община Неделино, женен с две деца.

Поклон!

© Смолян прес