Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Водите в язовирите „Кърджали“ и „Ст. кладенец“ са влошили качествата си

Водите в язовирите „Кърджали“ и „Ст. кладенец“ са влошили качествата си

Публикувана на 10.06.2012 | 00:08
1518 прочитания


Водите в язовирите "Кърджали" " и "Студен кладенец" са влошили качествата си. Това пише в доклад на Европейската агенция по околна среда за качеството на плажовете в Европа, съобщава "24родопи"
Българското море също става все по-мръсно. Три плажа в страната не отговарят на изискванията на Брюксел. Северното Черноморие е малко по-чисто от Южното.
България остава на опашката в Европа по чистота на плажовете, става ясно от доклада. Класирането поставя страната ни в неизгодна позиция спрямо наши основни туристически конкуренти като Хърватия и Гърция. Двете държави са на 3-о и 4-о място по същия показател. Начело в класацията са Кипър и Малта.
В доклада на европейската агенция са включени 93 български плажа, като 89 са морски, а останалите са на язовирите "Кърджали" (два плажа сега, докато през 2010-та са били три), "Пчелина" (Разградско) и "Студен кладенец". Състоянието на водите е изследвано през активния летен сезон на 2011 г., но данните бяха публикувани непосредствено преди старта на новия сезон.