Водопад Лястовичи вир – неземна хубост, скътана в необятната Родопа

Публикувана на 30.11.2017 | 15:26
8173 прочитания
Автор: Селвина Топалска
снимка: rezervaciq.com
снимка: rezervaciq.com


​Безброй са приказните кътчета в Родопа – омайни, красиви, каращи човек да спре за миг и просто да се наслаждава на хубостта, разкриваща се пред погледа му.

Едната такава местност, караща дъха на човек да спре е водопадът Лястовичи вир. Според предания, името на водопада идва от факта, че той не е никак лесно достъпен и до него и неговата хубост достигали само лястовичките.

Дали е толкова нестихващо желанието на човека да се докосне до тази хубост или пък просто природата днес е по-склонна да показва хубостта си не знаем, но днес освен лястовичките и човекът може да се наслади на тази неземна родопска красота.

Дори само маршрутът до водопада е толкова омаен и прекрасен, че ще останете без думи, но веднъж щом пред погледа ви се яви и той очарованието, магията и превъзходството на природната картина ще усетите с пълна сила.


Image titleснимка: opoznai.bg

12-метровият воден пад на Лястовичия вир кара човек още от около 300 метра преди него човек да започне да усеща магията, да чува бученето и от части да вижда тази несравнима родопка прелест.

В близост до водопада се намира и язовир „Сушица“, който ще ви предложи прекрасната възможност за пикник сред прекрасна панорама. Освен това, може да разнообразите своето вълшебно докосване до необятната Родопа и като се отбиете до атракционно селище „Wild city“, където ще ви предложат голям брой атракции, яздене на кон и вкусен, топъл обяд.

© Родопчани