Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Врата – едно малко родопско село с амбиция за развитие

Врата – едно малко родопско село с амбиция за развитие

Публикувана на 30.09.2017 | 15:10
13103 прочитания
Автор: Селвина Топалска
снимка: mirela.bg
снимка: mirela.bg


​Село Врата е едно изключително малко родопско селце, което обаче има амбицията да се развива и прави всичко възможно, за да постигне целта си. Жителите му са едва около 20, но едва ли при посещението си на селото ще усетите тази липса на живот, тъй като уютът и чарът на това селце ще ви накара да забравите всичко останало.

Въпреки малкото на брой жители на село Врата, не можем да кажем, че то е забравено или пък на път да бъде забравено. Много са причините, поради които можем да кажем, че село Врата има амбицията да се развие като едно родопско село, предпочитано от туристическия поток.

Разбира се, една от тях е самото село – красотата, която ви обгръща, спокойствието, което ви обзема, стъпвайки там, както и интересните къщи за гости, реставрирани и построени в автентичен родопски дух.

Image titleснимка: tourism-hotels-bulgaria.com

Друга причина селото да бъде толкова известно и посещавано е фактът, че то попада точно в центъра на родопската триада Белинташ, Караджов камък и  Кръстова гора, което го прави едно от най-добрите места за отсядане при посещението на тези култови родопски обекти.

Село Врата попада в пределите на община Асеновград, като всеки ден, с изключение на неделните дни от тук преминава автобус по направление град Асеновград – село Три могили.

Село Врата ще ви омае със своя чар, своя дух, както и със спокойствието, което ще ви предложи. Липсата на много жители е една от причините тук да е спокойно и уютно, а връзката с малкото останали родопчани тук е нещо наистина безценно.