Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Времена и нрави

Времена и нрави

Публикувана на 16.10.2012 | 22:26
1880 прочитания
Виена през 1916г
Виена през 1916г


Виена, Австрия, 1916 ....кралят с неговата съпруга - кралицата изцяло е покрита.....Примитивно? Крайно? Подтискане? Старомодно? Беше добре за краля да защити неговата съпруга от зорките погледи на мъжете, но не е приемливо за нас останалите днес ....днес те щяха да бъдат наречени старомодни? Защото? Жените са се променили? Мъжете са се променили? Какво се е променило?
Ревността при мъжете е умряла и срамът при жените е изчезнал.Днес вероятно биха ги нарекли фундаменталисти, екстремисти, талибани или незнам си какви, само защото човек иска да се скрие от погледите на присмехулните и мазни ухилени до уши простаци. Благочестието днес се смята за изостаналост, а безсрамието е признак на модерност и гаранция за успех и кариера. Потресаващото в случая е, че никой няма право да отказва да участва в съревнованието по низост и мерзост. Медиите и по онова време постъпват по същия начин, както и сега с тези, които дръзнат да се опрат на ценностите, препоръчани от Божиите постолати.