Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Втора поредна зима две родопски семейства живеят мизерно в изоставена сграда

Втора поредна зима две родопски семейства живеят мизерно в изоставена сграда

Публикувана на 11.03.2014 | 13:25
1322 прочитания


Втора поредна зима две семейства от неделинското село Тънка бара живеят при мизерни условия. Те бяха изведени от къщата си на 1 февруари миналата година, тъй като активизирано свлачище застраши живота им. Принудителното им изваждане се наложи, защото къщата им се беше напукала, вследствие на свлачището. Това съобщава кметът на Община Неделино Стоян Беширов.

Кметът припомни, че след отпуснатите от държавата средства свлачището в село Тънка бара бе укрепено и в момента не създава проблеми, въпреки обилните валежи, в следствие на които се активизираха свлачища на други места в общината. По думите на Беширов до момента не са успели да осигурят средства за възстановяване на къщата. На тях им е предложено да се преместят общежитие в Неделино, но хората са отказали да се настанят там, тъй като в селото гледат животни, благодарение на които се изхранват.

„Търся начини да осигуря средства за тези хора и се надявам, че на следващо заседание Комисията по бедствия и аварии ще направи всичко възможно да отпусне така необходимите средства, за да се реши и този голям за мен проблем”, каза Беширов.