Язовир Широка поляна – едно несравнимо родопско кътче

Публикувана на 30.10.2017 | 08:47
17260 прочитания
Автор: Селвина Топалска
снимка: vila.bg
снимка: vila.bg

​Широка поляна е един от приказните язовири, попадащи в пределите на величествената Родопа. Язовирът се намира в Западни Родопи, в близост до градовете Батак, Пещера и Доспат.

Великолепието на язовира се допълва и от боровата гора, обграждаща го от всички страни. От друга страна пък погледнат отгоре, язовирът предлага уникална гледка – язовирът изглежда всякаш е съставен от множество малки язовири с отделни стени.

Тази невероятна гледка се дължи на факта, че дъното на язовир Широка поляна е с неравен терен, което се дължи и на факта, че той е съставен от няколко планински дерета.

Язовир Широка поляна предлага прекрасни възможности за лагеруване сред прекрасната природа. Освен това, той привлича и много риболовци с богатото разнообразие на улов, който им предлага. Сред най-известните представители на риболовния свят в язовира са: кефал, костур, шаран, сом, американска и балканска пъстърва, както и още много други.

Язовир Широка поляна предлага прекрасната възможност да съчетаете своя къмпинг сред невероятната родопска природа с богат улов и незабравими моменти. Посрещането на изгрева и залеза, както и вечерите край огъня са едни от най-запомнящите се моменти, които язовир Широка поляна ви обещава.

© Родопчани