Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Язовир Тракиец – предпочитана дестинация за риболов и къмпингуване

Язовир Тракиец – предпочитана дестинация за риболов и къмпингуване

Публикувана на 24.10.2017 | 11:53
5953 прочитания
Автор: Селвина Топалска
снимка: opoznai.bg
снимка: opoznai.bg


​Тракиец е името на язовир, попадащ в пределите на Източни Родопи и посещаван от мнозина любители на риболова и дивото къмпингуване. Язовирът е в експлоатация още от 1967 година и оттогава насам привлича туристи от близо и далеч.

Язовир Тракиец е разположен на Харманлийска река, над село Тракиец в област Хасково. Площта му е 8,2 квадратни километра, а обемът – 114 милиона кубични метра.

Тракиец предлага отлични възможности за риболов и къмпинг. Рибарите тук се радват на богат улов на бял амур, бяла риба, каракуда, костур, слънчева риба, сом, уклей и шаран.

На язовир Тракиец ежегодно се организират и приятелски турнири между риболовци от цяла България, а трофеите уловени тук са шарани над 20 килограма, амури над 15 килограма и толстолоби по 60 килограма.

Не е нужно да сте любители на риболова, за да посетите известния родопски язовир. Дори само любовта към природата е достатъчна причина да се отдадете на една незабравима почивка близо до родопската природа.

Прекрасните условия за къмпинг пък дават възможност човек да преживее незабравими нощи под звездите и дни, наситени със спокойствие, хубост и неповторими моменти.