Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Юбилеен пети събор ще се проведе на Хайдушки поляни в средата на месец август

Юбилеен пети събор ще се проведе на Хайдушки поляни в средата на месец август

Публикувана на 10.07.2014 | 11:28
2162 прочитания
снимка: www.smolyan.bg
снимка: www.smolyan.bg


Юбилеен пети събор ще се проведе в местността Хайдушки поляни през месец август, съобщава кметът на село Момчиловци Мария Накова. 

По традиция съборът се организира от селата Момчиловци, Соколовци, Кутела, Виево и Славейно. Тази година ще се проведе на 16 август, а организирането на мероприятието вече е стартирало. Това е нелека задача, защото местността се намира извън изброените населени места и трябва да се осигури осветление, вода и изхранването на посетителите. Става ясно, че и от Община Смолян оказват подкрепа за осъществяването на мероприятието. Съборът придобива голяма популярност в страната и от много места вече се обаждат ръководители на самодейни състави да попитат кога ще се осъществи. 

"Организацията за събора е сериозна, но пък всички сме обединени и това за нас са приятни задължения"- подчертава кметът на Момчиловци.

© Фокус