Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
За първи път от 10 години – община Смолян с изряден финансов отчет

За първи път от 10 години – община Смолян с изряден финансов отчет

Публикувана на 18.06.2014 | 15:48
973 прочитания
снимка: www.smolyan.bg
снимка: www.smolyan.bg


За първи път от 10 години, Сметната палата заверява отчета на община Смолян за 2013 г. без резерви и препоръки, съобщи днес пред медиите гл.финансист Венера Аръчкова.

Това означава, че всички забележки, направени през годините са отстранени са и не са допускани нови. Това е дело на цялото ръководство на община Смолян, подчерта Аръчкова. Ръководството на община Смолян върви в правилна посока, коментира и кметът Николай Мелемов. Няма санкции и по играни обществени поръчки. Градоначалникът обяви, че са спечелени от него в съда и всички заведени дела от Агенцията за държавна финансова инспекция.

До момента няма и преоформени нови просрочени задължения. Това се дължи на въведената от началото на мандата пълна оптимизация на разходите – като се започне от канцеларски материали, разходи за консумативи,ел.енергия, командировки и др. Регулярно се плащат фактурираните задължения месец за месец. Оптимизацията, финансовият контрол и финансовата дисциплина, наложена в община Смолян дават своите положителни резултати, отчете ръководството на администрацията.

© пресцентър на Община Смолян