Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
За поредна година балканските кулинарно изкуство и фолклор ще се срещнат на Балканска скариада 2017 в Златоград

За поредна година балканските кулинарно изкуство и фолклор ще се срещнат на Балканска скариада 2017 в Златоград

Публикувана на 17.10.2017 | 16:15
17028 прочитания
Автор: Л. Чаушева
Снимка: www.plovdiv.utre.bg
Снимка: www.plovdiv.utre.bg


​Балканска скариада е инициативата на Етнографски ареален комплекс „Златоград“, която тази есен ще се проведе на 21 октомври (събота) за девета поредна година в родопския град. Събитието ще стане повод за „среща“ на кулинарията и фолклора от различните части на Балканите. Освен български музиканти, жителите и гостите на Златоград ще имат възможността да се запознаят и с музиката на гръцки бузукари.

По случай провеждането на Балканска скариада 2017 организаторите са подготвили оферти за туристически пакети с нощувки в етнографския комплекс за всички свои български и чуждестранни гости.

Етнографският ареален комплекс Златоград съществува от 2001 година, когато е открит със съдействието на Община Златоград. Комплексът е първият и единственият в България към момента частен етнографски ареален комплекс. Той обединява много и различни обекти, които създават у посетителите представа за това как е изглеждал градът в Родопите преди повече от век.

През 2006 година етнографският комплекс в Златоград е обявен за “Най-добър уникален етнографски комплекс в България за 2005 година”. 

© Родопчани