За протеста на металурзите в Кърджали

Публикувана на 06.03.2013 | 13:49
967 прочитания


Над 300 разгневени металурзи обсадиха днес офиса на Първа инвестиционна банка в Кърджали. Протестът пред кредитната институция е спонтанен, решението да протестират пред банката беше взето на импровизирания митинг пред паметника на Васил Левски. Множеството открито недоволстваше от това, че се бави плащането на трудовите възнаграждения. Подадени са 400 молби за работа. Протестиращите заявяват, че исканията им се свеждат само до едно- да си получат възнагражденията.

"Аз не знам адресата на този протест, всъщност срещу кого се протестира"-изрази недоумение Белю Стайков, бивш председател на структурата на КНСБ в ОЦК. Според него това, което се случва, било резултат от калпавите закони, които давали предимство на юридическите дружества- кредитори пред физически лица, които също имат вземания, в случая- неизплатените заплати.

"Чувстваме се излъгани от управляващите, които обещаха заводт да работи 50 години. Истината е, че никой не мисли за обикновения човек. Ситият на гладния не вярва"- коментира мъж на средна възраст.