За трета поредна година Милка Манева беше избрана за спортист на годината

Публикувана на 19.12.2014 | 11:23
1362 прочитания
снимка: www.smolyan.bg
снимка: www.smolyan.bg


За трета поредна година Милка Манева получи отличието „Спортист на 2014 г. ” на община Смолян. Това съобщават от пресцентъра на община Смолян.

Нейният треньор Костадин Грозданов също за трета поредна година стана „Треньор на 2014 г”. Официалната церемония по награждаването се състоя днес в община Смолян. Номинирани бяха 15 състезатели от 6 спортни клуба и 7 треньори от действащите спортни клубове в нашия град, след попълнени анкетни карти. Кметът Николай Мелемов връчи наградата на популярната ни тежкоатлетка и посочи, че Милка е гордост за Смолян, България и света. Манева благодари за номинациите и на Мелемов, че подкрепя спорта и спортистите. Градоначалникът каза, че ръководството прави всичко възможно да създава условия за спорт, за да израстват шампиони, които да прославят нашия град. Той посочи, че тази церемония показва отношението на община Смолян към детско-юношеския спорт и че той е сред основните приоритети. Похвални са усилията на община Смолян, че подобрява спортната база, което създава предпоставки за по-добри постижения и рекорди, които постигат нашите състезатели, посочи и областният управител Недялко Славов. 
 
Градоначалникът, губернаторът, неговия заместник Адриан Петров, зам.-кметовете инж.Мариана Цекова и Марин Захариев, секретарят Момчил Николов, командирът на 101 –ви Алпийски батальон подп.Димитър Кацаров връчиха наградите на отличените ни спортисти и треньори. Наградата на заслужилия треньор Костадин Грозданов получи неговия възпитаник и олимпийски шампион Величко Чолаков, който в момента върви по неговите стъпки и тренира деца, които ще са бъдещите шампиони по вдигане на тежести. 
 
Класираните от първо до трето място получиха плакет на община Смолян и парични награди . От четвърто до десето място, спортистите бяха отличени с грамоти и награди от община Смолян. Специалната награда на община Смолян получиха шампионите от Спешъл Олимпикс Вероника Демирева и Димитър Соколов. На Георги Яръмов беше връчена благодарствена грамота за цялостен принос към спортния живот в община Смолян. 
На церемонията пяха ансамбъл „Родопа „ и малчугани от ЦДГ „Слънце”.
© пресцентър на община Смолян