Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Забърдовската мечка с пореден опит за кървав курбан

Забърдовската мечка с пореден опит за кървав курбан

Публикувана на 10.09.2014 | 14:57
1347 прочитания


Пореден опит на нападение върху домашни животни, собственост на фермера Славчо Кавърджиев е направила мечката стръвница в нощта срещу вторник.
В събота срещу неделя стопанинът се прости с 20 овце, които бяха умъртвени от кръвожадния хищник. Този път мечката е разбила врата на обора и само бързата намеса на хората, които гледат на място кравите, с пиратки успели да я прогонят. Вчера на място са ходили комисия от РИОСВ – Смолян и по думите на Кавърджиев, всички са убедени, че тази мечка е опасна и трябва час по-скоро да се издаде разрешително за нейния отстрел. Кметът на селото е заминал за София за среща в МОСВ.

 31 негови животни вече са станали жертви на мечката. Кавърджиев подчерта, че всички жители на селото са изплашени и възмутени, че никой не обръща внимание на проблемите им. Сега чакат кмета да разберат провел ли е среща с министъра на МОСВ и какъв е резултата от срещата, но са категорични че имат готовност да блокират главния път Смолян – Пловдив и да бойкотират изборите.

© Фокус