Задържаха 27-годишен мъж от Лясково, завел две жени във фургон и ги заплашвал

Публикувана на 24.03.2014 | 13:35
1251 прочитания


Задържан е мъж от девинско село, който е отвел две жени във фургон и ги  заплашвал, искайки 5 хиляди лева, съобщават от пресцентъра на МВР-Смолян.

От 2-ро РУП – Пловдив в РУП - Девин е получена преписка, образувана по жалба от 30-годишна жителка на гр. Пазарджик, която твърди, че на 10.03.2014 г. в 23.00 ч. е била поканена с телефонно обаждане от неин познат – С. П. /27-годишен/  от с. Лясково, общ. Девин, да вземе и своята приятелка (20-годишна жителка на гр. Пловдив) и двете да отидат на парти в с. Лясково. След като приели поканата и се срещнали до хотел, намиращ се в близост до язовир “Въча”, С. П. взел мобилните телефони на двете жени, без тяхно съгласие, след това заедно с трима негови познати, ги завел във фургон в гората в неизвестна за тях посока. По – късно във фургона С. П. заплашил жените за живота им, ако не получи от тях 5 хиляди лева. На следващата сутрин двете жени си тръгнали. С. П. обаче продължил да отправя заплахи към тях по телефона и те подали оплакване във 2-ро РУП – Пловдив.

По случая е образувано досъдебно производство в РУП – Девин.  С. П., който е познат на полицията за кражби, измами, грабеж и други престъпления, е задържан за 72 часа с прокурорско постановление. Предстои да му бъде поискана постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража”.

© пресцентър на МВР- Смолян