Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Загражденски водопади – приказна хубост в сърцето на Родопите

Загражденски водопади – приказна хубост в сърцето на Родопите

Публикувана на 02.11.2017 | 17:21
9820 прочитания
Автор: Селвина Топалска
снимка: pochivka.bg
снимка: pochivka.bg


​Много са кътчетата в Родопа, които омайват човек. Всеки път човек си казва, че не би могъл да види нещо по-красиво и по-пленително, но само при следващата си разходка в Родопите бива опроверган и впечатлен в пъти повече.

Едно от местата, които със сигурност ще ви пленят в Родопа са Загражденските водопади. Както вече сами сте се досетили водопадите попадат в землището на село Загражден, затова и биват наричани Загражденски.

Загражден се намира точно на границата между Западни и Източни Родопи, на 1300 мерта надморска височина. Именно това село ще ви отведе на приказна разходка сред прекрасните си водопади.

Не само водопадите, а и цялото поречие на близката река е едно вълшебство на природата и не случайно именно там е обособена екопътека.

Image titleснимка: drumivdumi.com

Живописна природа, мостчета над реката, маси и пейки за отдих – какво повече му е нужно на човек. Всичко това ви очаква по пътя към водопадите, а те не са никак малко.

Навсякъде по течението на реката ще срещнете красиви водни падчета, а най-големи от тях са два – Чистилището и Козарника.

Не губете време, чакайки да дойде лято! Изберете някой слънчев есенен уикенд и се отправете на това незабравимо пътешествие в Родопа, която сега в своята есенна премяна е особено красива. Не мислете за студа, прекрасните пейзажи ще стоплят душата ви и много скоро след началото на разходката си ще забравите всичко останало.

© Родопчани