Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Закани и заплахи от БГ политици

Закани и заплахи от БГ политици

Публикувана на 27.06.2013 | 17:08
1488 прочитания
Ако протестите бъдат забравяни от тях няма никаква полза
Ако протестите бъдат забравяни от тях няма никаква полза


В политическия живот на България вече стана модерно електоратът да бъде заплашван с управлението на Тоя или Оня.
 

След като комунистическият режим съсипа икономиката и ценностите на народа, загуби и авторитета си. Падането от власт обаче не бе съвсем истинско.
Трудните времена след падането на режима доведоха до там нещата, че хората намразиха думата Демокрация.
Това умело беше използвано от комунистите с новия си лидер Жан Виденов и на изборите през 1994 година, плашейки народа с настъпването на Демокрацията, която уж била разрушителна, обещаха сполука, която доведе страната до пълен колапс през 1996-1997г.
Изборите през 1997година минаха тихо и бързо, защото просто нямаше нужда от агитация след тоталния провал на БСП.

 

Наложените непопулярни мерки от правителството на ОДС изкараха много хора на улицата без работа, народът беше изтощен и лесно се хвана на царската лъжа за благополучието след 800 дни.
По-лошото бе, че НДСВ тогава вкара тотално във властта мафията, която бързо набра икономическа мощ. След това започнаха тези заплахи към електората. Народът бе заплашван като се твърдеше, че видите ли ако се върне Костов на власт, щяло да стане много лошо.
Хората така гласуваха, че отново управляваха същите, този път с пряко участие на БСП. Странното беше, че народът бе забравил за 1996 година.
По време на управлението на тройната коалиция България беше обект на непрестанно наблюдение от Европейската комисия, поради политическото решение на Европа да приеме страната ни в Евросъюза. Именно това наблюдение констатира мащабната корупция по всички етажи на властта и тоталното обезличаване на медиите, чрез монополизация на медийното пространство.

 

На последвалите избори народът отново се хвана на въдицата на олигархията и под заплахите от управление на ДПС хората гласуваха за Бойко.
ГЕРБ обаче се провали в управлението и не оправда надеждите на хората.
По време на предизборната борба хората пак бяха плашени че видите ли ако дойдат ония пак ще стане лошо. Да, обаче дойдоха всички ония, които бяха заплаха според предизборната риторика.
И сега с нова сила хората пак биват плашени, че щял да се върне ГЕРБ и ще станело лошо, сякаш сега е добре. Народът е в капан, защото ако останат тези, днешните на власт е лошо, ако се върне ГЕРБ, пак е лошо, а алтернативата на всички лоши още е твърде разпиляна.

 

Съдбата на нашата държава явно е такава, народът да бъде винаги заплашван с връщането на някоя си партия, а те всичките са едни и същи, и така или иначе някоя ще дойде, ами тогава?
Не се наемам да прогнозирам какво ще се случи в следващите два-три месеца, но ми се струва, че няма да е никак лесно и едва ли ще се случи нещо хубаво, ако политиците се държат по същия начин като днес. Едните заплашват журналисти, другите плашат опонентите си със саморазправа и затвор, другите нагло завземат властови позиции с цел овладяване на икономическите лостове, знаете вече защо. Трудни времена, какво да се прави?!

© Родопчани