Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/firekjbz/public_html/rodopchani.bg/include/config.php on line 8
Зам.-кметовете на Смолян уважиха празниците на Смилян и Могилица

Зам.-кметовете на Смолян уважиха празниците на Смилян и Могилица

Публикувана на 07.05.2014 | 10:00
962 прочитания
снимка: www.smolyan.bg
снимка: www.smolyan.bg


Зам.кметът Марин Захариев и общинската съветничка Софка Иванова единствени уважиха празника Адрелез в село Смилян, съобщават от пресцентъра на община Смолян.

Те посетиха извора в местността „Дупката”, както и още няколко извора, за да усетят заедно с местните силата и лечебните свойства на водата. Както обичаят повелява, всички присъстващи минаха под венец от цветя, измиха лицата си на извора и получиха по китка ароматен здравец. Захариев честити на всички присъстващи Адрелез и Гергьовден. Той изрази увереност, че традицията ще се запази, както досега и пожела здраве, берекетна реколта, много туристи и нови успехи на местните, които идваха на групи и както всяка година минават през извора през целия ден. Беше прочетен и предаден на кметицата Събка Миткова поздравителен адрес от кмета на Смолян Николай Мелемов към всички жители на Смилян.

Зам.-кметът предаде специални поздрави и пожелания от кандидата за евродепутат Владимир Уручев, който винаги е помагал на Родопите. Накрая всички се хванаха на кръшно родопско хоро. Събитието се организира традиционно от кметство Смилян и местното читалище.
Зам.-кметът инж. Мариана Цекова уважи празника на с.Могилица, а шефът на дирекция „АИО и ОМП” Емил Дурсев на с. Буката.

© пресцентър на община Смолян