Замеряне с историята - факти и личности за лична употреба

Публикувана на 23.10.2012 | 12:54
1179 прочитания


Броженията сред политическия елит покрай наближаващите избори раждат все по-големи идиотии. Един от примерите е опита за натрапване факти от историята и личности от нея според политическите цели.

Ясно е, че преди 100 години българската армия освобождава територии, в които живее смесено население и е ясно, че действията на армията се възприемат различно от едните и другите. Факт е радостта на християнското население, но също така има и други факти, знае се че има посечени цели махали с мюсюлманско население. По време на война правила няма и се случват всякакви неща. Въпреки че тези рани не са съвсем заздравяли населението вече живее в мир и търпимост. Ако някой иска да сплоти това население и да гради здрава държава не е нужно да натрапва личности от историята в лицата на тези, които са пострадали от действията на същите тези исторически личности.

Да, приносът на тези личности за териториалната цялост на България е неоспорим и героизмът им също не се оспорва . Притеснително е това, че политиците преиграват с чувствата на хората. След упорството на съветниците от ДПС в Кърджали и отказа им да приемат удостояването на герой от Балканската война за почетен гражданин на Кърджали, само, за да се харесат на избирателите си, всички останали ревнаха сякаш се е случило нещо страшно за народа.... ОБЕДНЕЛИЯ народ!

Те, онези, които пък предлагат номинацията се скъсаха да баламосват народа с про- и анти- руски изцепки и демагогията около АЕЦ-Белене и манипулациите с референдума. И понеже политиците не успяват или не желаят да донесат просперитет на българските граждани сега започват да разиграват сценки, като насаждат етническа и религиозна нетърпимост. Сега историци сочат колко опасни са онези мюсюлмани, турци, цигани. Само че забравят един факт. Точно от 100 години насам не е известно да е имало посегателство на мюсюлмани към християни.

Дали всичките тези неща случайно съвпадат по време с едно дело в Пазарджик времето ще покаже. Призива на Бойко Борисов да не се вглеждаме в миналото е за аплодисменти, но делата на кръгове около него не са продиктувани от такова мислене точно обратното...

Явно изкушението да се заиграва с електората е много по-силно от разума!

От редакцията

© Родопчани